van der Horst

24H Le Mans: Ford keert terug naar Le Mans met de legendarische GT

De nieuwe Ford GT racewagen voor 2016
De nieuwe Ford GT racewagen voor 2016
Exact 50 jaar nadat Ford het volledige podium bezette tijdens de 24 Uren van Le Mans in 1966 maakt het merk volgend jaar een comeback in de Franse etmaalrace. Vandaag werd het doek gehaald van de nieuwe Ford GT, die zal uitkomen in de GTE-Pro klasse. De wagen zal bovendien, naast het Tudor United Sportscar Championship in de VS, een volledig programma afwerken in het WEC, met telkens twee auto's.
  • Hamofa Performance
Chip Ganassi
Chip Ganassi
Chip Ganassi Racing zal in deze kampioenschappen de wagens runnen, tijdens de 24 Uren van Le Mans zelf hoopt het team bovendien alle vier de wagens aan de start te brengen. "Ik ben erg enthousiast over dit nieuwe project" steekt Chip Ganassi van wal in een gesprek met autosport.be. "We hebben al veel successen gehad in de VS over de jaren heen, ik reed hier bovendien zelf in 1987. We zochten eigenlijk naar de juiste opportuniteit om een comeback te maken, en wat is er niet beter dan hier terug te komen 50 jaar na de historische zege van Ford hier in 1966, toen het merk hier het volledige podium innam."

Achteraan verschilt de nieuwe Ford GT visueel erg van het vorige model
Achteraan verschilt de nieuwe Ford GT visueel erg van het vorige model
"Mensen zeiden tegen mij, Chip, je hebt al zoveel succes gehad in de sportscar racerij in Amerika, waarom ga je niet naar Le Mans? Mijn antwoord is, je moet de juiste opportuniteit hebben, en de juiste mensen. Voor mij is het een eer om met de legendarische Ford GT hier terug te komen. Er zijn heel wat sterren die al ja gezegd hebben tegen dit programma, daar ben ik blij om. Wie de piloten juist gaan zijn kan ik echter nog niet zeggen, we willen niet al onze kaarten op één dag op tafel gooien."

Foto's: Arne Simons
 Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op vrijdag 12 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons