van der Horst

24H Le Mans: Kristensen Grand Marshal - Bill Ford geeft start - prijs voor Kinoshita

Tom Kristensen
Tom Kristensen
Negenvoudig Le Mans winnaar Tom Kristensen zal dit jaar de rol van Grand Marshal opnemen tijdens de 24 Heures du Mans. De Deense recordhouder in La Sarthe volgt daarmee Audi-stalgenoot Allan McNish op die vorig jaar die honeurs waarnam. Daarnaast heeft de ACO tevens besloten dat Bill Ford de 83e editie op gang mag vlaggen en Yoshiaki Kinoshita de Spirit of Le Mans prijs te schenken.
  • Shopa
William Clay Ford Jr.
William Clay Ford Jr.
Tom Kristensen vereist geen verdere introductie; de Deen wordt met zijn 18 deelnames algemeen beschouwd als de beste sportscar-piloot van zijn generatie en zal de leading car mogen besturen tijdens de formatieronde. Aan het einde van de formatieronde zal vervolgens Bill Ford, achter-achter-kleinzoon van Ford-oprichter Henry Ford, de Franse vlag zwaaien,het officiële startsein voor de 83e editie van de 24 Heures du Mans. Vorig jaar zagen we Fernando Alonso nog die eer te beurt vallen, terwijl eerder ook namen als Takeshi Uchiyamadan, Jean Todt, Luca di Montezemolo, Jean-Martin Folz, François Fillon, Don Panoz, Ferdinand Piech, Albert II van Monaco en Jacky Ickx de revue passeerden.

Yoshiaki Kinoshita
Yoshiaki Kinoshita
Tot slot erkent de ACO ook de prestaties van voormalig Toyota Racing teamdirecteur Yoshiaki Kinoshita. Kinoshita keerde eerder dit jaar terug naar het Land van de Rijzende Zon om daar de rol van Algemeen Directeur op te nemen bij Toyota Technocraft. De Japanner krijgt over exact tien dagen, tijdens een persconferentie, zijn trofee overhandigd. De trofee wordt geschonken door de ACO aan die mensen die hebben bijgedragen tot de Spirit of Le Mans.

Foto's: Audi AG, ACO & Toyota Motorsport GmbHDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op maandag 1 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons