van der Horst

24H Le Mans: Na 16H: Porsche en Audi spurten naar eindmeet - problemen voor Aston Martin

Nico Hülkenberg - Porsche Team
Nico Hülkenberg - Porsche Team
Geen grote wijzigingen tijdens de nacht: Porsche en Audi blijven haasje over spelen tijdens de pitstops en het belooft een spannend duel te worden in de laatste acht uren. De #19 Porsche van Nico Hülkenberg heeft de leiding, in dezelfde ronde nog gevolgd door de #9 Audi van René Rast en de #17 Porsche van Mark Webber. Jani in de Porsche #18 verloor tijd toen hij rechtdoor ging in Mulsanne, net op dezelfde plaats waar eerder zijn teammaat Dumas ook al uit de baan ging. Toyota blijft op achtervolgen aangewezen met Alexander Wurz en Sébastien Buemi op vijf en op zeven ronden. Zowel Nissan als Rebellion kenden een bewogen nacht met een weggevlogen motorkap voor de #22, de #23 die rechtdoor schoot en enkele minuten verloor, en de #21 die een wiel verloor.
  • Prospeed Competition
#34 OAK Racing Ligier
#34 OAK Racing Ligier
 Ook in LMP2 zijn er geen grote wijzigingen gebeurd in het donker: KCMG blijft de klasse aanvoeren, met op het moment van schrijven Richard Bradley achter het stuur, ondanks een drive through penalty. Ook G-Drive Racing heeft nog steeds de tweede plek in handen, momenteel met Sam Bird in de #26 Ligier, en rijdt rond in dezelfde ronde als de KCMG-Oreca. Murphy Prototypes maakt het virtuele podium vol. De wagen van Laurens Vanthoor, de #34 Ligier van Oak Racing, is momenteel zesde. In GTE-Pro maakte de nacht wel slachtoffers en nog wel bij torenhoog favoriet Aston Martin. Zowel de #95 als de #99 verloren verschillende ronden. Leider Fernando Rees botste met de LMP2-Oreca van Thiriet by TDS Racing, toen nog tweede in de klasse, en beide kunnen de zege vergeten. De #99 rijdt wel nog rond. Eerste Aston Martin is nu Nicki Thiim in de #95 op de vijfde plaats met vier ronden achterstand.

AF Corse Ferrari 458 Italia #71
AF Corse Ferrari 458 Italia #71
Bij het klaren van de dag nam AF Corse de kop van het veld over met momenteel Giancarlo Fisichella in de #51 Ferrari. Corvette Racing volgt in dezelfde ronde met Oliver Gavin terwijl Michael Christensen één ronde moet toegeven in de Porsche. Opschudding in GTE-Am waar de #66 JMW-Ferrari in brand schoot in de pit. Enkele ogenblikken later kon de wagen evenwel verder rijden. Aston Martin blijft in deze klasse wel op kop met de #98 en Paul Dalla Lana. SMP Racing blijft met Andrea Bertolini in de Ferrari aanklampen en ook in deze klasse heeft de leider dus géén ronde voorsprong op de naaste achtervolger. Op de derde plek vinden we de eerste Porsche met Patrick Dempsey in de #77 op twee ronden. De teams uit de United Sports Car Championship, Scuderia Corsa en Riley Motorsports, maken de top vijf vol. 

Foto's: Racing International PhotgraphySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in 24 Heures du Mans op zondag 14 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons