van der Horst

24H Le Mans: Na 19H: Nog niets beslist tussen Porsche en Audi

#19 Porsche 919 Hybrid
#19 Porsche 919 Hybrid
Het zachte weer zorgt ervoor dat de incidenten bij de 24 Heures du Mans momenteel schaars zijn en Porsche, Audi en Toyota hebben al hun wagens nog in koers. De officiële LMP1’s nemen dan ook de plaatsen 1 tot en met 8 in. De witte Porsche #19 ligt nog steeds op kop en heeft een ronde voorsprong op de rode Porsche #17. Audi maakt de top vijf vol en de Porsche #18 die vanacht tweemaal van de baan ging neemt de zesde plaats in op 4 ronden van de leider. De Toyota’s volgen op plaatsen zeven en acht maar al op 7 en 9 rondes. De twee overgebleven Nissan’s kennen het ene probleem na het andere en blijven op de twee laatste plaatsen hangen.
  • Hamofa Performance
Even was er paniek bij de leidende LMP2 toen Richard Bradley van de piste ging in Arnage, hij verloor twee minuten maar kon de leiding in de klasse behouden. De Ligier #26 en de Gibson #38 maken de top drie vol. De Ligier van Vanthoor bezet de veertiende plaats algemeen en is zesde in zijn klasse.

Aston Martin Vantage GTE #96
Aston Martin Vantage GTE #96
Bij de GTE-Pro’s is de koppositie voor de Corvette maar de Amerikaanse bolide voelt de hete adem van de AF Corse Ferrari #51 in zijn nek. De Manthey Porsche #91 ligt nog steeds op derde plaats. In GTE-Am blijft de Aston Martin #98 domineren maar het Britse merk verloor wel de #96 na een zware crash van Roald Goethe.


Foto's: Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op zondag 14 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons