van der Horst

24H Le Mans: Na 1H: Porsche leidt de dans

Timo Bernhard - Porsche Team
Timo Bernhard - Porsche Team
Na het eerste uur in de 24 uren van Le Mans heeft Porsche zoals verwacht, nog steeds de leiding in handen. Timo Bernhard rijdt op kop, op de voet gevolgd door Neel Jani. Audi is echter helemaal niet van plan om Porsche hun gang te laten gaan aan hun kwalificatietempo. De drie wagens van Audi Sport Team Joest, met chronologisch Loïc Duval, André Lotterer en Marco Bonanomi, rijden op de plaatsen drie tot en met vijf, niet ver van Jani, en vóór Nico Hülkenberg in de derde Porsche. Alle wagens uit deze top zes hebben overigens ook hun eerste pitstop achter de rug tussen de dertigste en de veertigste minuut van de wedstrijd. Opvallend was dat Porsche veel minder tijd nodig had dan Audi wat mogelijk een lager verbruik kan suggereren.
Start 24 Heures du Mans 2015
Start 24 Heures du Mans 2015
Beseffende dat ze het tempo van de Duitse merken niet aankunnen kijkt Toyota voorlopig de kat uit de boom met Sébastien Buemi als beste vertegenwoordig van het merk op plaats zeven. Nissan heeft moeite genoeg met de LMP2-bolides en de #23 kon zelfs pas vertrekken met enkele ronden achterstand. In LMP2 leidt voorlopig KCMG het veld met Richard Bradley achter het stuur van de Oreca 05-Nissan. G-Drive Racing is met Sam Brid tweede. Bij Oak Racing heeft Laurens Vanthoor inmiddels onverwacht vroeg het stuur overgenomen van Kevin Estre en onze landgenoot is momenteel derde. 

Jeffrey Segal - Scuderia Corsa
Jeffrey Segal - Scuderia Corsa
In GTE-Pro loopt de strijd voorlopig zoals verwacht; met een voortdurend haasje over tussen de drie Aston Martins Vantage V8 van Nicki Thiim, Stefan Mücke en Richie Stanaway en de AF Corse-Ferrari 458 Italia van Gianmaria Bruni. Thiim heeft voorlopig de leiding vóór Bruni. Oliver Gavin is in de enige Pro-Corvette momenteel vijfde. Porsche heeft moeite met het tempo en de #92 van Patrick Pilet ligt er inmiddels al uit. Na exact één uur wedstrijd plofte de motor van de 911 RSR. De wagen vatte vuur, veroorzaakte de eerste neutralisatie van de wedstrijd en deed ook de #13 van Rebellion Racing spinnen over gelekte olie. In GTE-Am hebben we momenteel vier verschillende merken bij de eerste vier met Jeffrey Segal (Scuderia Corsa - Ferrari 458 Italia), Jeroen Bleekemolen (Riley Motorsports - Dodge Viper GTS-R), Paolo Ruberti (Larbre Competition - Chevrolet Corvette C7R) en Roald Goethe (Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8).

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in 24 Heures du Mans op zaterdag 13 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons