van der Horst

24H Le Mans: Na 6H: Audi neemt de leiding

Filipe Albuquerque - Audi Sport Team Joest
Filipe Albuquerque - Audi Sport Team Joest
Na een kwart van de wedstrijd, en met de zonsondergang naderend, heeft Audi de leiding overgenomen van Porsche. Een bloedsnelle Filipe Albuquerque won een mooi en sportief duel met Brendon Hartley. Na de laatste pitstop nam Mark Webber het stuur over in de #17 Porsche en de Australiër rijdt momenteel tweede achter Albuquerque. Als derde vinden we de Audi #7 met Marcel Fässler achter het stuur. De andere twee wagens van Porsche maken met Nico Hülkenberg en Romain Dumas de top vijf vol. Toyota is momenteel zeven en negen, na een probleem voor Anthony Davidson, met er tussenin één van de wagens van Rebellion Racing.
Jordan Taylor - Corvette Racing-GM
Jordan Taylor - Corvette Racing-GM
In de LMP2 blijft KCMG het klassement aanvoeren met momenteel Matthew Howson in de Oreca. Bovendien verloor het Chinese team zijn voornaamste achtervolger. Greaves Motorsport kende technische problemen en viel helemaal terug tot de laatste plaats in de klasse. Het virtuele podium wordt nu overgenomen door Thiriet by TDS Racing (Pierre Thiriet) en Signatech Alpine (Vincent Capillaire). In GTE-Pro is het andermaal bijzonder spannend al heeft Ferrari wel opvallend moeten lossen. Corvette Racing rijdt verrassend op kop met Jordan Taylor op de voet gevolgd door de troepen van Aston Martin met Alex Macdowall en Rob Bell. Jörg Bergmeister is de eerste Porsche-rijder op plaats vier terwijl Toni Vilander in de AF Corse-Ferrari momenteel als vijfde rondrijdt. In GTE-Am tenslotte kennen we voorlopig wel de verwachte strijd Aston Martin vs Ferrari. Pedro Lamy bestuurt de leidende Vantage V8 gevolgd door twee 458's: SMP Racing (Aleksey Basov), AF Corse (Emmanuel Collard).

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in 24 Heures du Mans op zaterdag 13 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons