van der Horst

24H Le Mans: Na 9H: Strijd tussen Audi en Porsche blijft duren

Porsche 919 Hybrid #19
Porsche 919 Hybrid #19
Porsche heeft nog steeds de leiding na 9 uren racen, maar momenteel is het de #19 die op kop ligt nadat de rode #18 bedacht werd met een stop and go van 1 minuut voor het inhalen onder geel eerder in de race. Audi volgt met de #9 van Rast en de #7 van Fässler op minder dan een halve minuut achter de leidende Porsche. De Porsche #18 bezet nu de vijfde plaats achter de Porsche #17 en voor de Audi #8 van Oliver Jarvis. Plaatsen zeven en acht zijn voor beide Toyota’s die respectievelijk 3 en 6 ronden achterstand tellen. De Rebellion’s vervolledigen de top 10.
Op de elfde plaats vinden we de eerste LMP2 terug en dat is nog steeds de KCMG Oreca 05 en dat ondanks een drive through. De Thiriet by Tds Racing Ligier bevindt zich in dezelfde ronde en op een ronde volgt de G-Drive Ligier #26. De OAK Racing Ligier van Laurence Vanthoor is achttiende algemeen en ligt achtste in zijn klasse.

#99 Aston Martin Vantage V8
#99 Aston Martin Vantage V8
De Aston Martin 99 van Stanaway heeft de leiding bij de GT’s terug overgenomen van de Corvette, die nu volgt op 45 seconden van de Britse bolide die de 22ste plaats algemeen bezet. De enige overgebleven Manthey Porsche bezet de derde plaats na de opgave van de Aston Martin van Bell/Turner/Mücke na een motorbreuk. In de GTE-Am klasse blijft de Aston Martin #98 aan de leiding voor de SMP Racing Ferrari #72.

Foto's: Racing International Photograhy
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op zondag 14 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons