van der Horst

24H Le Mans: Newsflash: Crash van Audi #8 zorgt voor nieuwe safety car

Loïc Duval
Loïc Duval
Net voor de klok van 18u diende de safety car opnieuw te worden ingezet na een crash van Loïc Duval in de #8 Audi. Er was ter hoogte van Arnage wat verwarring over het feit of een slow zone in Indianapolis nog actief was. Enkele GT's reden alleszins nog aan lage snelheid over de baan, de Fransman in de Audi kwam daarentegen erg snel aangereden, probeerde de langzamere GT-wagens te ontwijken maar het kwam alsnog tot een aanrijding met de #51 AF Corse Ferrari.
  • STX Motorhomes
#7 Audi R18 e-tron quattro
#7 Audi R18 e-tron quattro
De Audi werd door de tik linksachter in de vangrail gekatapulteerd, met de nodige schade vooraan tot gevolg. Ook de vangrail liep schade op, waardoor voor de tweede maal in deze race de inzet van de safety car nodig was. Duval kon nog wel de pits bereiken, waar de opgelopen schade op een vijftal minuten werd gerepareerd. Geen goed moment voor Audi, dat even daarvoor ook al leider André Lotterer na amper drie ronden in diens stint zag binnenkomen met een lekke band.


Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 13 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons