van der Horst

24H Le Mans: Newsflash: Safety car na aanrijding - Brand op Porsche #92

#13 Rebellion R-One
#13 Rebellion R-One
Na exact één uur wedstrijd zagen we een oliespoor in de remzone van de eerste chicane op het rechte stuk van Mulsanne. Alex Imperatori in de #13 Rebellion kon niet op tijd remmen en raakte de #42 Strakka Racing Dome van Jonny Kane. De #92 Porsche van Patrick Pilet had net voor de chicane olie verloren, de wagen reed nog 50 meter verder vooraleer de vlammen uit de achterkant sloegen.
Opgave dus voor de Porsche, terwijl de beide LMP-wagens hun weg konden verderzetten en meteen kwamen pitten om de nodige reparaties uit te voeren. Patrick Pilet meldde net daarvoor dat er een probleem was op de Porsche en net voor de chicane verloor de bolide olie waarop de Rebellion blijkbaar slipte en de Strakka aanreed. Even verder vatte de Porsche vuur en moest Pilet de wagen aan de kant zetten en moest hij zich reppen om tijdig uit de brandende bolide te geraken. De safety car diende ingezet te worden om het oliespoor op te ruimen.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 13 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons