van der Horst

24H Le Mans: Newsflash: Tweede kwalificatiesessie vroegtijdig gestopt na zware crash (+ Video)

Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Geen regen tot hiertoe in Le Mans en veel rijders profiteerden van het goede weer om hun tijden te verbeteren, zonder echter de recordrondetijd van Neel Jani van gisteren te benaderen. Wel vielen er al verscheidene incidenten te noteren en werd de sessie tot tweemaal toe stilgelegd. Vijfenveertig minuten ver in de kwalificatie ging Dominik Kraihamer met de Rebellion #13 van de baan in de eerste chicane en wanneer even later Duncan Cameron zijn AF Corse in de zandbak plantte haalde de organisatie de rode vlag boven. De Rebellion liep bij de sortie schade op aan de voorkant.
Corvette Racing - GM - Chevrolet Corvette C7.R
Corvette Racing - GM - Chevrolet Corvette C7.R
Rond half negen deze avond volgde een tweede onderbreking, de Corvette #63 met Jan Magnussen aan het stuur was hard de vangrails ingeknald in de virage du Pont. Jan Magnussen bleef enige tijd zitten in zijn verhakkelde Corvette maar stapte na een tijdje toch uit de wagen daarbij geholpen door de  baancommissarissen. Er werd uiteindelijk besist om de sessie niet meer te hervatten. De derde en laatste kwalificatiesessie wordt wel met 30 minuten verlengd en begint nu om 21u30.



Foto's: Arne Simons & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op donderdag 11 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons