van der Horst

24H Le Mans: Nieuwssprokkels op donderdag

ACO-voorzitter Pierre Fillon
ACO-voorzitter Pierre Fillon
Tot nog toe was het op de baan erg rustig, met enkel de historische wagens die bezit namen van het asfalt. In de paddock valt er echter altijd iets te beleven. Zo staat morgen de persconferentie van Ford op het programma, maar vanmorgen liet voorzitter Pierre Fillon tijdens de jaarlijkse persconferentie van de ACO al tussen de regels door vallen dat we voor volgend jaar een nieuwe constructeur mogen verwelkomen.
Anderzijds is het al lang geen geheim meer dat Ford wil terugkeren naar Le Mans, in een samenwerking met het Amerikaanse Chip Ganassi Racing. Meer details over hun programma worden morgen ongetwijfeld uit de doeken gedaan.

#1 Toyota TS040 Hybrid
#1 Toyota TS040 Hybrid
Alexander Wurz, uitkomend op de #2 Toyota TS040 Hybrid, liet zich al ontvallen dat door het gebrek aan snelheid van de Toyota het volgens hem weinig zin heeft om te pushen tijdens de kwalificaties vanavond. "Wij kunnen momenteel in de kwalificatie geen bedreiding vormen voor Porsche".Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor uitte gisterennacht al zijn frustatie op sociale media dat hijzelf slecht gereden had tijdens de kwalificatie. De jonge Limburger verklaarde zich aan autosport.be nader: "Ik had één vrij rondje en ik heb het zelf compleet verprutst. Ik heb in drie bochten een foutje gemaakt, onder meer achteraan op het circuit en helemaal op het einde. Ook kwam ik even wat verkeer tegen, maar ik neem de schuld op mij, dit had beter gemoeten. Zonder die fout had een tweede tijd zeker mogelijk geweest."

#34 OAK Racing Ligier JS P2
#34 OAK Racing Ligier JS P2
Gisteren eindigde de #34 OAK Racing Ligier van Vanthoor als zesde in de klasse, vanavond staan er echter twee nieuwe kwalificatiesessies op het programma, om 19u en om 22u. Of we tijdsverbeteringen zullen zien is, maar de vraag, de weersvoorspellingen lijken wel elk uur te veranderen, al zijn door de drukkende temperaturen boven La Sarthe onweders nooit ver weg. De laatste info zegt dat rond 23u het zwaar weer het circuit zal bereiken.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 11 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons