van der Horst

24H Le Mans: Nieuwssprokkels op vrijdag

De Porsche-fabriekspiloten in Le Mans
De Porsche-fabriekspiloten in Le Mans
Gisteren vrijdag stonden traditioneel alle persconferenties op het programma. Bij de fabrieksteams hoorden we vele positieve dingen, zelfs bij Nissan, dat toch niet zo'n goed parcours aflegde tijdens de kwalificaities. Wij legden ons oor te luisteren bij zowel Porsche, Audi, Toyota als Nissan en verzamelden de beste quotes en belangrijkste informatie.
Alexander Wurz
Alexander Wurz
Anthony Davidson, de regerende WEC-kampioen, had duidelijk toch liever Le Mans gewonnen dan het kampioenschap. Zijn teamcollega bij Toyota, Alexander Wurz, won wel al de Franse etmaalrace en verklaarde dat het zijn leven ingenomen heeft: "Zelfs als ik op een doordeweekse dag zie dat het buiten regent, denk ik soms, wat zou ik nu doen als ik in Le Mans zat en de race in volle gang was?". Pascal Vasselon, de technische directeur van Toyota, liet ook al uitschijnen dat de Japanse constructeur volgend jaar wel eens de stap zou kunnen zetten naar de 8 MegaJoule-klasse.

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Porsche is dan weer de enige constructeur die actief is in liefst drie klasses, zijnde LMP1, GTE-Pro en GTE-Am. Met 40.000 testkilometers en vier keer een run van liefst 30 uur in de benen kijkt Porsche optimistisch naar de race uit. Daarnaast wilde men zeker ook kwijt dat de strijd in de GT-klasses minstens zo hevig zal zijn als in de topklasse. Voor Mark Webber is dan weer het allermoeilijkste aan Le Mans de...duurtijd van de race.

Thomas Bastin - René Rast
Thomas Bastin - René Rast
Bij Audi is men dan weer niet verrast door de snelheid van de Porsche's tijdens de kwalificatie. Loïc Duval verklaarde dat er toch een bepaalde progressie is gebeurd op vlak van de setup gedurende de kwalificaties. Rene Rast, al jarenlang voor Audi actief in de GT-racerij, is dan weer blij één van zijn levensdoelen bereikt te hebben door zijn zitje in LMP1. Verder werd ook Tom Kristensen nog eens gehuldigd voor zijn jarenlange bijdrage in het Audi-verhaal.

Nissan GT-R LM NISMO
Nissan GT-R LM NISMO
Ben Bowlby, team manager van Nissan, wou in de eerste plaats kwijt dat innovatie de reden is van hun hele Le Mans-project. Het is een leerproces en de algemene gemoedstoestand bij Nissan is, ondanks de mindere prestaties van de afgelopen dagen, zeker nog goed te noemen. Piloot Michael Krumm is blij met de progressie, ze wonnen liefst vijf seconden op donderdag ten opzichte van de tijden die ze op woensdag nog draaiden.

Foto's: Georges De Coster, Arne Simons, Martijn Wouters, Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 13 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons