van der Horst

24H Le Mans: Nieuwssprokkels op zaterdag

Start 24 Heures du Mans 2015
Start 24 Heures du Mans 2015
Zaterdag stipt om 15u werd de 83e editie van de 24 Heures du Mans op gang geschoten. We zagen al een mooie strijd om de ereplaatsen tussen Porsche en Audi, terwijl Toyota het tempo van de beide Duitse luxemerken niet lijkt aan te kunnen. Mede door het rustige weer bleef het aantal incidenten beperkt, al werden twee GTE-Porsches wel al vroeg getroffen door een opgeblazen motor.
#68 Team AAI Porsche 911 RSR
#68 Team AAI Porsche 911 RSR
We trokken naar Rudi Penders, die met Prospeed ook twee Porsches runt in GTE-Am, met de vraag of hij zich zorgen maakt. "Wijzelf werden ook al getroffen door een kapotte motor, gelukkig tijdens de kwalificaties. Het probleem is dat de beide Porsche's, #92 en #88, die tijdens de race hebben moeten opgeven momenteel in het gesloten wagenpark staan. Buiten een klein probleem met de #67 verloopt alles bij ons momenteel goed, hopelijk blijft dat zo."

#50 Larbre Competition Chevrolet Corvette C7R
#50 Larbre Competition Chevrolet Corvette C7R
Nog meer slecht nieuws voor Corvette, dat bij het vallen van de avond ook het #50 privé-exemplaar van Larbre Competition zag sneuvelen met een kapotte versnellingsbak. Zo is de #64 fabrieks-Corvette nog de enige die in koers is, al ligt dat exemplaar wel op podiumkoers in de GTE-Pro klasse. De crash van Jan Magnussen in de #63 was trouwens te wijten aan een stuk rommel ("debris") dat interfereerde met het gaspedaal, aldus een statement van Corvette.

#34 OAK Racing Ligier JS P2
#34 OAK Racing Ligier JS P2
Laurens Vanthoor realiseerde kort voor 22u vanavond de snelste ronde tot dan toe in de LMP2-klasse, onze landgenoot dook als eerste onder de grens van drie minuten en 39 seconden. De #34 OAK Racing Ligier kon in de handen van Vanthoor en Kevin Estre in de beginfase wat oprukken, maar Chris Cumming kwam in de vooravond vast te zitten in één van de grindbakken en mede daardoor bevindt de wagen zich momenteel in de buik van het LMP2-peloton.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zondag 14 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons