van der Horst

24H Le Mans: Porsche en Audi met slechts twee wagens naar Le Mans

Start FIA WEC 6H Nürburgring
Start FIA WEC 6H Nürburgring
Audi en Porsche zullen in 2016 elk maar twee wagens inzetten in de 24 uren van Le Mans. De gebruikelijke derde wagen valt dus weg. De zustermerken kwamen in onderling overleg tot deze beslissing. De achterliggende reden is uiteraard kosten besparen, en dat in het licht van het recente emissieschandaal dat de VW groep hard heeft geraakt. Enkel de wagens en rijders die het volledige FIA WEC seizoen afwerken zullen dus in Le Mans aan het werk te zien zijn. LMP1-zitjes worden dus schaarser.
#7 Audi R18 e-tron Quattro
#7 Audi R18 e-tron Quattro
Opmerkelijk is uiteraard dat de winnaars van de meest recente editie van de 24 uren van Le Mans hun titel dus niet zullen kunnen verdedigen. Van Nico Hulkenberg was dat al geweten, maar voor Nick Tandy en Earl Bamber moet dit hard aankomen. Zowel Audi als Porsche behouden hun vaste rijderstrio's. Voor Audi is dit Andre Lotterer, Benoit Treluyer en Marcel Fassler op de #7 en Loic Duval, Lucas Di Grassi en Oliver Jarvis op de #8. Dat betekent dat Filipe Albuquerque, Marco Bonanomi en Rene Rast hun LMP1-stuur kwijt zijn. Bij Porsche verdedigen Mark Webber, Timo Bernhard en Brendon Hartley hun FIA WEC titel, terwijl ook Neel Jani, Romain Dumas en Marc Lieb weer van de partij zijn.

Nissan GT-R LM NISMO LMP1
Nissan GT-R LM NISMO LMP1
Terwijl Audi en Porsche hun engagement in La Sarthe terugschalen, was Toyota oorspronkelijk van zin om met een derde wagen te komen, al zouden die plannen veranderd zijn met de bijkomende kosten die de (onverwachte) negende manche in Mexico met zich meebrengt. Nissan bevestigde al dat het in 2016 ook een wagen minder zal inzetten in Le Mans. 

Foto's: Racing International Photography & NissanSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op zaterdag 28 november 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons