van der Horst

24H Le Mans: Testdag: De snelste piloten uit elke klasse aan het woord

Lamy, Turner, Hartley, Vanthoor
Lamy, Turner, Hartley, Vanthoor
De snelste piloten in iedere klasse (LMP1, LMP2, GTE-Pro en GTE-Am) waren over het algemeen positief over de testdag in Le Mans, al hadden ze graag wat minder regen gehad. Buiten het eerste anderhalf uur, toen de piste nog droog lag, was de rest van de dag op zijn minst wisselvallig te noemen. De tijden die gedraaid werden, en ook de topsnelheden, beloven alleszins een mooie wedstrijd over twee weken.
  • STX Motorhomes
Brendon Hartley (rechts)
Brendon Hartley (rechts)
De Nieuw-Zeelander Brendon Hartley zette in zijn #17 Porsche 919 Hybrid de snelste tijd van de dag neer in de namiddagsessie. "Ik vond het een positieve en constructieve dag, al konden we slechts weinig ronden afwerken op een droge baan. Anderzijds is dat voor onze concurrenten natuurlijk ook zo. We hebben bij Porsche wel meer vertrouwen in de auto dan tijdens ons debuutjaar. Als ik een uitspraak mag doen over de poletijd over een kleine twee weken, denk ik aan een tijd net onder de drie minuten en twintig seconden. 3'15 of 3'16 lijkt mij wat optimistisch."

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor was de snelste LMP2-rijder van de dag na zijn snelle tijd in de ochtend, vlak voor de regen het circuit bereikte. "De auto voelt goed, ik vind het een plezier om mee te rijden. Mijn teamgenoot Kevin Estre, die hier jammer genoeg niet kon zijn omdat hij nog in Detroit zit, ken ik goed uit de GT-racerij. Ik heb nog vele duels met hem uitgevochten. Chris Cummings slaagde er ook in zijn verplichte tien rondjes af te werken, iets wat ik hier vorig jaar al deed."

Darren Turner
Darren Turner
De Brit Darren Turner was de snelste GTE-Pro rijder vandaag. "We konden vandaag alle kleine dingen die moeten gebeuren alvast afwerken, zo denk ik aan het inrijden van de remmen en kijken hoeveel ronden we kunnen puren uit één benzinetank. Het verschil met vorig jaar is op technisch vlak niet zo groot omdat de reglementen bevroren zijn, maar op het vlak van pitstops heeft de crew zeker nog progressie gemaakt. Ik doe een aantal etmaalraces per jaar maar hier voel ik veruit de meeste druk omdat het zo'n grote wedstrijd is."

#98 Aston Martin Vantage V8
#98 Aston Martin Vantage V8
Pedro Lamy, net als Darren Turner actief in een Aston Martin, was dan weer de beste GTE-Am piloot vandaag. "Het was moeilijk omdat we door de weersomstandigheden niet zoveel konden testen als we eigenlijk wilden. Maar zoals Darren al zei is ons huiswerk hierbij toch al gemaakt. Na onze zege hier vorig jaar willen we natuurlijk ook dit jaar schitteren, 24 uur is echter lang en ik hoop dat we tijdens deze editie geen grote problemen tegenkomen."

Foto's: Racing International Photography  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons