van der Horst

24H Le Mans: Vanthoor test Ligier LMP2 op Spa volgende week

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Het zijn drukke dagen voor Laurens Vanthoor, na zijn dominante optreden in de Blancpain Sprint Series op Brands Hatch afgelopen weekend, verschijnt de Limburger dit weekend op twee (!) gloed nieuwe R8’s aan de start van de 24 uren van de Nürburgring. Veel tijd om even op adem te komen zal hij niet hebben want op dinsdag 19 en woensdag 20 mei zal hij op Spa de Ligier JS P2 HPD waarmee hij de 24 uren van Le Mans zal betwisten aan de tand voelen.
OAK Racing - Ligier JSP2 #34
OAK Racing - Ligier JSP2 #34
Samen met teamgenoten Kevin Estre en Chris Cumming zal Vanthoor volgende week dus aan het werk te zien zijn op Spa-Francorchamps. Ook Toyota Gazoo Racing zal tijdens de tweedaagse test present tekenen met twee TS040 Hybrid LMP1’s. Voor Vanthoor is het echter niet de eerste kennismaking met een LMP 2, zo testte hij vorig jaar meermaals met een Oreca 03 van Sébastien Loeb Racing, Le Mans testdag inbegrepen. Vermelden we tot slot nog dat Audi Sport tegelijkertijd een ultieme vijfdaagse test afwerkt op het circuit van Aragon, Spanje.

Foto's: Racing International Photography & OnroakSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op woensdag 13 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons