van der Horst

24H Le Mans: Verkorte tweede kwalificatie brengt zo goed als geen verandering in de startorde

Fässler/Lotterer/Tréluyer - Audi R18 e-tron quattro
Fässler/Lotterer/Tréluyer - Audi R18 e-tron quattro
Het weer was uitstekend in Le Mans, maar toch gingen de meeste wagens niet sneller dan gisterenavond. Een van de weinigen die zijn chrono toch wist te verbeteren, was André Lotterer, die een tijd neerzette in 3:20.561 en daarmee een plaatsje op de grid opschuift ten nadele van de Audi #9. De snelste tijd van de sessie ging naar Nick Tandy (Porsche 19) in 3:18.862, een prestatie die de Brit al heel vroeg in de kwalificatie neerzette, maar die nog ver af ligt van de chrono van Neel Jani. De Toyota’s moesten opnieuw meer dan 6 seconden toegeven op de tijden van de Porsche’s en Audi’s en de snelste Nissan keek weer tegen een kloof van meer dan 20 seconden aan.
Trummer/Kaffer/Monteiro - CLM P1/01-AER
Trummer/Kaffer/Monteiro - CLM P1/01-AER
Wie wel zijn tijd kon verbeteren, was de CLM P1/01 die een tiende tijd neerzette en daarmee op de grid opschuift naar de elfde plaats, achter de Rebellion’s, maar voor de Nissan’s en de snelste LMP2. In de LMP2 klasse waren er ook enkele wagens die hun chrono naar beneden brachten, maar de beste tijd blijft in handen van KCMG Oreca 05. De ligier van Vanthoor staat voorlopig zevende in de klasse. In de GTE klasses blijven de Aston Martin’s de top van het klassement beheersen niettegenstaande enkele Ferrari’s hun tijd van gisteren konden verbeteren. Bruni/Fisichella/Vilander klokten zelfs de tweede tijd van de sessie, maar op de grid staan voorlopig nog zeven GTE-Pro wagens voor hen.  

Alle aandacht gaat nu evenwel naar de toestand van Jan Magnussen, de Deen ging met zijn Corvette hard van de baan in de Porsche bochten waarbij hij tweemaal de vangrails raakte. Magnussen bleek bij bewustzijn te zijn vlak na de crash, maar bleef enige tijd roerloos zitten in zijn wagen. Uiteindelijk nam hij zijn helm zelf af en stapte uit met de hulp van enige mensen van het interventieteam. Magnussen werd naar het medisch centrum van het circuit gebracht voor een check-up.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op donderdag 11 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons