van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Nog dit jaar 60 wagens - Geen MarcVDS

Start 24 Heures du Mans 2015
Start 24 Heures du Mans 2015
Tijdens de persconferentie vandaag in Parijs mocht ACO-president Pierre Fillon aankondigen dat er maar liefst 60 en niet 58 wagens aan de start zullen staan bij de 24 Uren van Le Mans. Die uitbreiding was reeds voorzien voor 2017 maar komt toch enigszins verrassend al voor de volgende editie. De bouw van extra pitsgarages verloopt dus volgens plan.
  • Qvick Motors
Daarnaast kwam het nieuws dat drie teams, waaronder MarcVDS, niet op de eerder verstuurde uitnodiging van de ACO zijn ingegaan. Het team uit Charleroi wil zich immers concentreren op hun activiteiten met tweewielers. Daarnaast neemt SMP Racing hun slot in GTE-Am niet op en ook Team LNT zullen we hoogstwaarschijnlijk niet zien in LMP2, zij zijn nog volop aan het bekijken wat ze komend seizoen gaan doen.

Team AAI, dat technische steun krijgt van het Belgische Prospeed, staat met twee Corvette's C6.R op de deelnemerslijst, de tweede wagen staat wel pas als tiende op de reservelijst omdat het team niet aanwezig is in noch in de ELMS, noch in het FIA WEC.

Alexander Wurz
Alexander Wurz
Alexander Wurz hing vorig jaar de helm aan de haak en mag tijdens de komende Franse etmaalrace de functie van Grand Marshal uitvoeren, een rol die tijdens de editie van 2015 nog weggelegd was voor legende Tom Kristensen. De Oostenrijker was vandaag in Parijs erg tevreden over de eer die hem te beurt valt: "Le Mans is een legendarisch evenement, ik heb er altijd van genoten, zowel van het racen daar als van de sfeer die er hangt".

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op vrijdag 5 februari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons