van der Horst

24H Le Mans: ACO nodigt eerste 15 auto's uit voor Le Mans

Start 24 Heures du Mans 2015
Start 24 Heures du Mans 2015
De 24 Uren van Le Mans is een dermate groots en populair evenement dat deelname enkel weggelegd is voor de happy few. Organisator ACO maakte vandaag de eerste 15 'uitnodigingen' bekend, de overige 43 plaatsen worden op vijf februari onthuld. MarcVDS is het enige Belgische team op die lijst van 15, zij mogen één auto inzetten in GTE omwille van hun tweede plek algemeen in de ELMS.
  • Skylimit Events
#47 KCMG Oreca 05 - Nissan
#47 KCMG Oreca 05 - Nissan
Bovenaan de lijst staan natuurlijk alle klassewinnaars van de editie van vorig jaar; Porsche (LMP1), KCMG (LMP2), Corvette Racing (GTE Pro) en SMP Racing (GTE Am). Ook de winnaars algemeen in de ELMS anno 2015 kregen een uitnodiging in de bus; Greaves Motorsport (LMP2), Formula Racing (GTE), TDS Racing (GTC, geeft recht op een plaats in GTE Am) en Team LNT (LMP3, geeft recht op een plaats in LMP2). Uit het TUSC komen Michael Shank Racing en Scuderia Corsa, zij zetten respectievelijk een LMP2 en GTE Am-wagen in. In de Asian Le Mans Series, die afgelopen zondag zijn ontknoping kende, vergaarden Race Performance, Clearwater Racing en DC Racing tenslotte startrecht voor de grootste etmaalrace ter wereld.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op maandag 25 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons