van der Horst

24H Le Mans: Anthony Davidson: "De constructeurs hebben geen marge dus de piloten gaan vol moeten pushen"

Anthony Davidson
Anthony Davidson
Na enkele seizoenen bij BAR Honda en Minardi in de Formule 1 kwam Anthony Davidson in 2009 voor het eerst naar Le Mans, toen nog in een Aston Martin LMP1. Na een korte stint bij Peugeot kwam hij in 2012 bij Toyota terecht, een team waarvoor de 37-jarige Brit nog steeds in actie komt. Wij gingen hem opzoeken om even te polsen naar de kansen van Toyota in de Franse etmaalrace van komend weekend.
Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
"Op woensdag hebben we ons wat laten verleiden om ook een goede kwalificatietijd neer te zetten. Ik ben wat gefrustreerd want daardoor verloren we belangrijke tijd om de wagen af te stellen. We staan setup-gewijs wel al vrij ver maar iedereen had op het einde van de sessie het idee om een goede tijd neer te zetten. Omdat iedereen ook wist dat op donderdag de regen zijn intrede zou doen en daardoor was er dan ook zoveel verkeer dat het zinloos was om iets deftigs te proberen. De sleutel voor succes zal zijn om in onze setup een goed compromis te vinden voor de wisselende weersomstandigheden, want we weten al perfect waar we staan indien het droog blijft."

Anthony Davidson
Anthony Davidson
"De motorproblemen die we nog hadden in Spa zouden van de baan moeten zijn. Na analyse bleek dat er teveel druk kwam op de motor maar dit alleen in Eau Rouge, dus ik maak me sterk dat we ons hier geen zorgen moeten maken. De verklaring voor de vele problemen in Spa bij alle drie de constructeurs is in mijn ogen eenvoudig; geen van hen heeft genoeg marge om op safe te rijden dus de piloten moeten vol pushen om voorin te blijven. Indien we qua performance tekort schieten zou het voor ons wel een voordeel zijn als het een gekke wedstrijd zou worden."

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
"Nu Porsche en Audi ook maar twee wagens inzetten zijn wij natuurlijk minder in het nadeel. Vorig jaar moesten er vóór ons tot zes wagens uitvallen om te winnen, nu heb ik een kans van één op zes om te winnen. Zo zie ik het. Anderzijds toen ik nog bij Peugeot reed hadden we op een bepaald moment liefst vier wagens in de strijd en niet één ervan haalde de finish. Geef mij dan maar één auto die 100% betrouwbaar is!"


Foto's: Arne Simons, Racing International Photography, Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op vrijdag 17 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons