van der Horst

24H Le Mans: Bandenproblemen bij de Belgen in LMP2

Michael Shank Racing Ligier JS P2
Michael Shank Racing Ligier JS P2
Onze beide landgenoten in LMP2 kenden totnogtoe geen probleemloze beginfase van de 24 Heures du Mans 2016. Laurens Vanthoor nam de start in de #49 Michael Shank Racing Ligier en reed zodoende lange tijd achter de safety car. Even kon hij proeven van de leiding tot een lekke band roet in het eten gooide. De Limburger maakt zich op om rond de klok van 21u30 opnieuw achter de stuur te kruipen voor een uitgebreide stint.
Murphy Prototypes Oreca 03R
Murphy Prototypes Oreca 03R
Op de #48 Murphy Prototypes Oreca van Marc Goossens nam Jeroen Bleekemolen de natte beginfase voor zijn rekening. Goossens, "Toen Jeroen problemen kreeg met één van de achterbanden heb ik overgenomen, het was voor mij meteen een dubbele stint. De baan lag toen al volledig droog, het enige probleem dat ik had was dat het dashboard niet werkte. Het team heeft dit gelukkig snel opgelost bij de rijderswissel."

Na net geen zes uur wedstrijd rijden beide wagens buiten de top tien in LMP2, de Michael Shank Racing Ligier is 34e, de Murphy Prototypes Oreca 52e algemeen.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 18 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons