van der Horst

24H Le Mans: NEWSFLASH: Brand op CLM01/P1 zorgt voor rode vlag situatie

ByKOLLES RACING - CLM P1/01
ByKOLLES RACING - CLM P1/01
Na bijna twee uren vrije training dienden de rode vlaggen bovengehaald te worden nadat er brand uitbrak aan boord van de CLM01/P1 van Kolles Racing. Pierre Kaffer die toen aan het stuur zat kon de wagen ongedeerd verlaten en het vuur was snel bedwongen. Voorlopig voert de Audi #8 de tabellen aan voor de Porsche #1 en de Toyota #5.
Audi R18
Audi R18
De snelste tijden in de vrije training werden in het begin van de sessie gereden want al snel maakte de regen zijn opwachting en moesten de regenbanden boven gehaald worden. Het was Loïc Duval in de Audi #8 die voorlopig de snelste tijd neerzette in 3:24.852, hij was daarmee vier tienden sneller dan Mark Webber in de Porsche #1. De zes hybride LMP1 klokten logischerwijze de zes snelste tijden en zij werden gevolg door de beide Rebellion bolides.

In de LMP2-klasse was de snelste tijd voor de Eurasia Motorsport Oreca bestuurd door Tristan Gommendy. In de GTE klasse domineert voorlopig Ford dat de de volledige top drie inpalmt. Met nog 1u54 te gaan in de vrije training werd de piste terug vrij gegeven.

Foto's: ByKOLLES Racing & Racing International Photography
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op woensdag 15 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons