van der Horst

24H Le Mans: Door regen geteisterde tweede kwalificatie maat voor niks

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
De tweede kwalificatie begon nog droog maar het duurde niet lang of de hemelsluizen gingen weer open boven de omloop in Le Mans. De twee uur durende Q2 bracht zo zeer weinig verbeteringen, de #1 Porsche was uiteindelijk de snelste doordat deze een tijd neerzette in het prille begin van de sessie. Hij bleef wel een kleine vier seconden boven de besttijd van Neel Jani van woensdag in de zusterwagen met startnummer 2.
Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
De meeste teams kwamen nog wel naar buiten om nog wat dingen uit te testen met het oog op de wedstrijd zaterdag. De weersvoorspelling is dat er rond de klok van 15u, dus net op het moment van de start, opnieuw regen zou aankomen. Voor zondag worden dan weer droge omstandigheden verwacht. Ook voor de derde en afsluitende kwalificatie zo meteen om 22u staat er regen op het programma.


--- Uitslag Tweede Kwalificatie 24 Heures du Mans 2016 (PDF) ---

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 16 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons