van der Horst

24H Le Mans: Geen derde wagen voor Porsche en Audi, Toyota houdt deur op een kier

Start 24H Le Mans 2016
Start 24H Le Mans 2016
Tijdens de editie van dit jaar hielden zowel Audi als Porsche het op twee wagens voor de 24 Heures du Mans, en als het van beider merken afhangt blijft dat ook voor 2017 zo. Een derde auto inzetten kost uiteraard wat meer en de diesel affaire bij moederbedrijf Volkswagen lijkt nog niet verteerd. Bij Toyota zien ze daarentegen een derde wagen opeens wel zitten.
Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Toyota heeft nochtans nog nooit sinds hun debuut in 2012 een extra auto ingezet, maar na het verlies van de zege dit jaar in de absolute eindfase van de wedstrijd zou de Japanse constructeur wel eens van mening kunnen veranderen, aldus Pascal Vasselon aan autosport.com. Audi-sportchef Wolfgang Ullrich haalde dan weer als tegenargument aan dat de huidige structuur gebaseerd is op twee wagens, een stap naar opnieuw drie auto's is volgens hem geen efficiënte manier van werken.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op woensdag 17 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons