van der Horst

24H Le Mans: KCMG verdedigt titel met Bradley en Howson

KCMG - Oreca 05 Nissan
KCMG - Oreca 05 Nissan
Eerder was al geweten dat KCMG dit jaar haar LMP2-titel in de 24 uren van Le Mans zou verdedigen, en dat ondanks het stopzetten van het WEC LMP2-programma. Nicolas Lapierre, Richard Bradley en Matt Howson wonnen vorig jaar hun klasse in de Franse uithoudingsklassieker, waardoor het team uit Hong Kong alsnog over een uitnodiging beschikt. Bradley en Howson keren dit jaar terug en zullen op de Oreca 05 worden bijgestaan door meervoudig Super Formula en Super GT kampioen Tsugio Matsuda.
Bradley maakt ook deel uit van de WEC-line-up op de tweede Manor Oreca 05, maar aangezien deze wagen pas na de WEC-deadline werd ingeschreven ontbreekt daar het startrecht voor Le Mans. KCMG brengt dit jaar in samenwerking met Proton Competition ook nog een Porsche 911 RSR aan de start in de GTE-Am klasse, waardoor er dus twee wagens onder de vlag van Hong Kong zullen deelnemen aan de 24 uren van Le Mans. 

Foto: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op donderdag 28 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons