van der Horst

24H Le Mans: Marc Goossens met Murphy Prototypes in LMP2

#48 Murphy Prototypes Oreca 03R Nissan
#48 Murphy Prototypes Oreca 03R Nissan
Marc Goossens staat dit jaar nog eens aan de start van de 24 uren van Le Mans, dat meldt het Amerikaanse Racer. Onze landgenoot doet dat niet met een GT, maar zal uitkomen in de grootste en misschien wel meest competitieve klasse, LMP2. Ben Keating had via Riley Motorsports een Viper GTS-R ingeschreven in de GTE Am klasse, maar ondanks het unieke karakter van de wagen en een deelname in 2015 besloot de ACO om het project op de reservelijst te zetten, waarop Keating een deal sloot met Murphy Prototypes. Goossens zal de groene Oreca 03R naast Keating ook delen met Jeroen Bleekemolen.
  • Hamofa Performance
Aangezien de deelname van de Viper afhankelijk was van eventuele forfaits van de overige deelnemers, besloot men het zeker voor het onzekere te nemen en samen te werken met het Ierse Murphy Prototypes, dat reeds een uitnodiging op zak had. De keuze voor Murphy Prototypes is niet onlogisch gezien de banden die reeds bestaan tussen Riley (Viper) en het Ierse Team. Murphy runt dit jaar immers de nieuwe AVE-Riley LMP3 in de ELMS.

Foto: Racing Intl. PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op woensdag 16 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons