van der Horst

24H Le Mans: Na 18 uren: Strijd om zege nog volledig open tussen Toyota en Porsche

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050-Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050-Hybrid
Wie wint de 84ste editie van de 24 uren van Le Mans, Toyota of Porsche? Met drie wagens in dezelfde ronde na 18 uren wedstrijd is alles nog mogelijk. Toyota deed een gok in de vroege morgen door zijn beide wagens binnen te laten komen tijdens een safety car periode en alzo de leiding over te laten aan de Porsche #2, maar uiteindelijk pakte het goed uit want een uur later liggen beide Japanse wagens op kop voor de Porsche. De Toyota TS050 #5 met Sébastien Buemi aan het stuur heeft een halve minuut voorsprong op de Toyota #6 bestuurd door Mike Conway. De Porsche #2 volgt op 22 seconden van de tweede Toyota op de derde plaats. De overige LMP1’s maken normaal gezien geen aanspraak meer op de zege, de twee Audi’s maken de top vijf vol maar met de #8 op 1 ronde en de #7 op 12 ronden. De Porsche #1 ligt na alle problemen van de nacht nu op de 29ste plaats.
Signatech Alpine - Alpine A460-Nissan
Signatech Alpine - Alpine A460-Nissan
De Rebellion wagens zijn na de nacht ver terug gevallen en de CLM P1 heeft opgegeven na een brand, zodanig is de zesde plaats nu in handen van de eerste LMP2 bolide de Signatech Alpine #36. De Franse wagen heeft een ronde voorsprong op de G-Drive Oreca 05 van René Rast. De Thiriet by TDS Racing Oreca 05 en de tweede Alpine gingen van de baan en alzo is de derde plaats nu in handen van de BR01 #37.


Porsche Motorsport - Porsche 911 RSR
Porsche Motorsport - Porsche 911 RSR
Ferrari heeft de leiding in handen in de GTE Pro klasse, de Risi Competizione 488 heeft meer dan een halve minuut voorsprong op de Ford GT #69 die een drive through kreeg voor het tanken met de motor aan. De Ford #69 ligt derde en wordt gevolgd door de Aston Martin #97 en de Ford #66. Porsche daarentegen verloor in de nacht zijn beide officiële GTE bolides. In GTE Am is Ferrari primus met de AF Corse 458 #62.

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op zondag 19 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons