van der Horst

24H Le Mans: Na 21 uren: Toyota op weg naar de zege

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Porsche heeft alles op alles gezet om de Toyota #5 van de leiding te verdringen, Lieb bleef zelfs langer dan voorzien doorrijden op dezelfde set banden maar het mocht niet baten. Met nog drie uren te gaan ligt de Toyota op kop met een minuut voorsprong op de Porsche #2. De Toyota #6 heeft wat terrein verloren ten gevolge van een slipper van Kamui Kobayashi en volgde om 12 uur in derde stelling op meer dan een halve minuut van de Porsche #2. De schade bij de sortie bleek echter groter dan verwacht want wat later kwam de Toyota binnen om kiezel van onder de wagen te laten verwijderen en herstellingen aan het koetswerk te laten uitvoeren.
In de LMP2 klasse leidt nog steeds de Alpine #36 met twee minuten voorsprong op de G-Drive Oreca #26. Bij de GTE's heeft Ford terug de overhand genomen en de #68 leidt voor de Risi Competizione Ferrari die tijd verloor toen Toni Vilander rond ging.

Foto: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op zondag 19 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons