van der Horst

24H Le Mans: Na 9 uren: Toyota aan de leiding – Porsche in moeilijkheden

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050-Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050-Hybrid
De Toyota TS050 #6 met Stéphane Sarrazin aan het stuur heeft na negen uren wedstrijd de leiding in handen en wordt nu achterna gezeten door nog slechts één Porsche, de #2 met Neel Jani aan het stuur. De #1 Porsche kwam immers voor middernacht binnen met oververhittingsproblemen en men heeft de waterpomp vervangen op de wagen. De wagen verloor daarbij 18 ronden in de pits en kwam terug de baan op om een ronde aan lage snelheid af te leggen alvorens terug binnen te komen.
Le Mans by night
Le Mans by night
De Toyota #5 heeft de derde plaats nog altijd in handen en op één ronde volgt de Audi #8 die een halve minuut verloor bij een extra pitstop. In de LMP2 klasse leidt nog steeds de Thiriet by TDS Racing Oreca 05 voor de Signatech Alpine. Deze laatste zocht wel even de garagebox op voor een nazicht nadat de wagen over brokstukken was gereden, maar kon zijn tweede positie behouden. De derde plaats in de klasse is voor de G-Drive Oreca 05 #26.

In de GTE Pro klasse is het nog steeds de Ford GT #68 die op kop ligt maar de Risi Competizione Ferrari is opgerukt naar de tweede plaats voor de Ford GT #69. De Proton Porsche #88 is leider in de GTE Am klasse.

Foto's: Racing International Photography
 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op zondag 19 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons