van der Horst

24H Le Mans: Neel Jani voor tweede maal op rij op pole: "Een vrije ronde vinden is een loterij"

Lieb - Jani - Dumas
Lieb - Jani - Dumas
De Zwitser Neel Jani (Porsche 919 Hybrid #2) volgde afgelopen nacht in Le Mans zichzelf op als polesitter voor de beroemde Franse etmaalrace. Zijn rondetijd van 3:19.733 van woensdagnacht tijdens Q1 bleek voldoende omdat de regen de twee laatste kwalificaties op donderdagavond danig in de war stuurde.
Neel Jani
Neel Jani
Neel Jani: "Ik kwam in mijn uiteindelijke pole-ronde wel wat verkeer tegen maar ik besloot om toch te blijven pushen omdat mijn vorige ronde ook al verprutst werd. Zo ging ik in de laatste sector nog voorbij een Toyota toen een GTE-wagen mij opeens hinderde bij het nemen van de Porsche Curves. Maar het bleek dus uiteindelijk voldoende voor de pole. Al bij al had een 3:18 er wel ingezeten, maar zeker geen 3:16. Dit jaar is het vinden van een vrije ronde echt een loterij geworden, soms denk je meteen na een rode vlag een vrije baan te kunnen scoren maar dan komen er ineens weer wagens uit de pits."

Dumas - Jani - Lieb
Dumas - Jani - Lieb
"Er was voor donderdag tijdens de twee laatste kwalificaties wel regen voorspeld maar niemand had aan zo'n grote hoeveelheid gedacht. De pole hier is natuurlijk mooi maar ik zou graag dit keer wat minder problemen hebben. Vorig jaar leidde ik immers vanaf de pole in de eerste drie bochten waarna ik ineens zonder boost viel!"


Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op vrijdag 17 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons