van der Horst

24H Le Mans: Porsche werkt anderhalve keer Le Mans af

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Porsche werkte vandaag zijn finale test af als voorbereiding op de 24 Heures du Mans. De Duitse constructeur kon vorig jaar zegevieren en vertrekt ook dit keer niet onvoorbereid naar de Franse klassieker die op 18 en 19 juni verreden wordt. Op Motorland Aragon werkte het team met één exemplaar van de 919 Hybrid liefst 8.427 kilometer af, oftewel anderhalve keer de afstand van de Franse etmaalrace.
Mark Webber en Brendon Hartley
Mark Webber en Brendon Hartley
Teambaas Andreas Seidl: "Het door ons afgewerkte programma was een mix van uithouding en snelheid en we reden daarbij zowel overdag als 's nachts. Kortom een echte racesimulatie voor wat ons te wachten staat in Le Mans. Het zal een harde wedstrijd worden maar we zijn er klaar voor."

Alle zes piloten kwamen in actie in de ene 919 Hybrid die Porsche had meegenomen naar Spanje. Mark Webber, Brendon Hartley en Timo Bernhard zullen het startnummer 1 gaan bemannen in Le Mans, de tweede auto is voor het trio Neel Jani, Romain Dumas en Marc Lieb.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op vrijdag 20 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons