van der Horst

24H Le Mans: ProSpeed met winnende Corvette C7.R en competent trio naar Le Mans

#64 Chevrolet Corvette C7R
#64 Chevrolet Corvette C7R
ProSpeed Competition zal dit jaar voor zevende opeenvolgende keer aan de start verschijnen van de 24 uren van Le Mans. Het team uit Tongeren zet de samenwerking die het in 2015 is gestart met het Taiwanese TEAM AAI verder, maar doet dit jaar niet langer een beroep op een Porsche 911! ProSpeed brengt namelijk de Corvette C7.R aan de start die vorig jaar met Jordan Taylor, Tommy Milner and Oliver Gavin de GTE-Pro klasse won in handen van het fabrieksteam. Top materiaal dus voor een nieuwe deelname aan de GTE-Am klasse. Met Johnny O’Connell, Mark Patterson en Oliver Bryant beschikt het team ook over een competent Angelsaksisch rijderstrio. De ambitie van het team is duidelijk: een plaats op het podium.
  • STX Motorhomes
#64 Chevrolet Corvette C7R
#64 Chevrolet Corvette C7R
Ondanks de samenwerking met TEAM AAI maakt er dus geen enkele Aziaat deel uit van de rijders line-up. De naam Johnny O’Connell springt meteen in het oog, de Amerikaan schreef de voorbije vier jaar de Pirelli World Challenge op zijn naam, maar beschikt ook over een karrevracht aan ervaring in Le Mans. Zo won hij maar liefst driemaal met Corvette de GT-klasse in Le Mans en eindigde nog eens vijfmaal op het podium van de wedstrijd. Mark Patterson is de voorbije seizoenen vooral actief geweest in LMP2, terwijl Oliver Bryant vooral naam maakte in de Blancpain Endurance Series en British GT.

“Voor ons is dit een belangrijke stap in de geschiedenis van het team," verklaarde technisch directeur Luc Goris. "Jarenlang en nog steeds uiteraard, werkten we met Porsche samen en al de ervaring die we met het Duitse merk opbouwden, maken dat we vandaag ook kunnen presteren met een andere constructeur. De structuur van het team, de knowhow en de technische kunde gebruiken we nu om met Corvette in de 84ste editie van de 24 Uur van Le Mans aan de slag te gaan. Uiteraard is die samenwerking voor ons een begin, maar absoluut geen eindpunt."

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op maandag 16 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons