van der Horst

24H Le Mans: Sausset krijgt versterking van Tinseau en Bouvet voor Garage 56-deelname

Frédéric Sausset
Frédéric Sausset
De zogenaamde "Garage 56"-deelnemer voor de komende editie van de 24 Heures du Mans lijkt een normale Morgen LMP2 te zijn, maar is dat allerminst. De auto werd speciaal aangepast om Frédéric Sausset toe te laten om deel te nemen aan de legendarische etmaalrace. De Fransman verloor zowel zijn armen als benen als gevolg van een ziekte, maar zal dus als eerste man ooit zonder ledematen aan de start staan. Vandaag raakten de namen van zijn twee teamgenoten bekend.
Morgan LMP2
Morgan LMP2
Sausset krijgt naast zich op de Morgan LMP2, gerund door zijn eigen team SRT41, enerzijds Le Mans-veteraan Christophe Tinseau, die al naar zijn twaalfde Le Mans-deelname gaat dit jaar. De tweede naam is die van Jean-Bernard Bouvet, iets minder bekend bij het grote publiek maar hij nam ook al acht keer deel aan de beroemde Franse etmaalrace, zij het voor het laatst in 2006.

Foto's: SRT41.com & OnRoak/DPPIDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op dinsdag 15 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons