van der Horst

24H Le Mans: Warm up: André Lotterer snelste in ingekorte warm up

André Lotterer - Audi R18
André Lotterer - Audi R18
Veel hebben de wagens niet kunnen testen tijdens de warm up, verscheidene wagens gingen in de fout waardoor tot tweemaal toe de rode vlag diende bovengehaald te worden. Na de tweede rode vlag situatie werd zelfs besloten om de sessie niet meer te hervatten. André Lotterer realiseerde met de Audi #7 de snelste tijd in 3:25.886, in het klassement werd hij gevolgd door de Toyota van Kobayashi/Sarrazin/Conway en de Porsche van Lieb/Dumas/Jani.
Alpine A460
Alpine A460
In de warm up ging eerst de Panis Barthez Compétition Ligier met Paul Loup Chatin aan het stuur uit de baan. De wagen was slechts licht beschadigd maar zat vast in de grindbak, waardoor voor een eerste maal de code rood werd gegeven. Nadat de sessie hervat was ging David Cheng er hard af in de Indianapolis bocht, de Alpine ging de bandenmuur in en liep heel wat schade op. Het zelfs twijfelachtig of de wagen straks de start kan nemen. Na dit incident werd besloten om de warm up niet meer te herstarten.

In de LMP2 klasse ging de snelste tijd (3:40.724) naar de G-Drive Racing Ligier van René Rast, de Michael Shank Racing Ligier van ondermeer Laurens Vanthoor realiseerde de tweede tijd. In de GTE Pro klasse was Dirk Muller met zijn Ford GT de snelste met een tijd van 3:57.397. Patrick Long was met zijn Porsche de snelste in de GTE Am categorie.

--- Uitslag Warm-up 24 Heures du Mans 2016 (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op zaterdag 18 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons