van der Horst

24H Le Mans: Mark Webber krijgt rol van Grand Marshal toebedeeld

Mark Webber
Mark Webber
Naast de deelnemerslijst voor de 24 Heures du Mans kondigde de ACO naar goede gewoonte ook een Grand Marshal aan. Voor de editie 2017 wordt Mark Webber aangesteld om die rol op te nemen, de Australiër reed afgelopen jaar nog zijn laatste seizoen bij het LMP1-team van Porsche en is nu ambassadeur van het merk. Hijzelf stond vijf keer aan de start van de legendarische etmaalrace.
Nog voor hij de laatste drie edities met Porsche betwistte was hij eind jaren '90 als fabriekscoureur van Mercedes in La Sarthe. Na zijn debuut in 1998 volgde een erg turbulente editie 1999, waarin hij tijdens de trainingen zelfs opsteeg in de befaamde Mercedes CLR als gevolg van een aerodynamische ontwerpfout. Beelden van zijn crash zijn er niet, maar wie herinnert zich niet de livebeelden van teamgenoot Peter Dumbreck die net hetzelfde meemaakte tijdens de wedstrijd zelf.

Hartley, Webber en Bernhard zijn de WEC-kampioenen 2015
Hartley, Webber en Bernhard zijn de WEC-kampioenen 2015
Webber zelf blijft heel bescheiden bij het aannemen van de prestigieuze rol van Grand Marshal. Zijn beste resultaat, een tweede plaats in 2015, staat in schril contrast met wat van zijn voorgangers van de voorbije jaren, zijnde Alex Wurz, Tom Kristensen, Allan McNish en Henri Pescarolo, allemaal presteerden in Le Mans. Zijn favoriet voor de eindzege? "Mijn geliefde Porsche is mijn favoriet maar anderzijds zal Toyota's honger naar de zege erg groot zijn".

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 2 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons