van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: acht rijders gekend, nog één te gaan voor United Autosports

Manuel Maldonado
Manuel Maldonado
Met nog twee maanden te gaan is United Autosports bijna rond met hun huiswerk richting de 24 Heures du Mans. Het Anglo-Amerikaanse team zet namelijk tijdens de klassieker maar liefst drie wagens in, wat inhoudt dat zij negen piloten moesten vastleggen. Toch is Richard Dean nu al bijna rond met dat werk, want met de bekendmaking van Manuel Maldonado, blijft er nog maar één plekje open.
Het kan snel gaan tegenwoordig in het endurance racen, dat bewijst Maldonado. De neef van voormalige F1-piloot Pastor Maldonado debuteerde namelijk afgelopen winter in de Asian Le Mans Series met een LMP3 van het United Autosports team, ter voorbereiding op de European Le Mans Series, waar hij een Oreca 07 Gibson deelt met Nico Jamin en Job Van Uitert. Nu krijgt de Venezolaan zijn kans om te starten in Le Mans, waar hij een wagen zal delen met Jamin en Jonathan Aberdein. Daarmee is dus de tweede volledige bezetting bekend, want de "vaste" wagen is voorbehouden voor Filipe Albuquerque, Philip Hanson en Fabio Scherer. Enkel de bezetting voor de derde wagen blijft dus nog te vervolledigen, waar Alex Lynn en Paul di Resta al zeker de wagen gaan besturen.

Foto: United Autosports



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op donderdag 17 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons