van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Algarve Pro Racing gooit LMP2-ticket terug in de pot

Stewart Cox
Stewart Cox
Na afgelopen weekend kon het geluk niet op voor Algarve Pro Racing. Na winst in de European Le Mans Series en via de Jim Trueman Award van George Kurtz, behaalde het team ook nog eens een derde ticket voor Le Mans via de Asian Le Mans Series. Alleen heeft eigenaar Stewart Cox besloten om deze uitnodiging terug in de pot te steken. Volgens de Brit zou het Portugese team niet dezelfde service kunnen bieden aan een extra wagen. Ondanks vragen van andere teams om dat ticket over te kopen, heeft men besloten om het terug te geven aan de ACO.
CrowdStrike Racing by APR - Oreca 07 Gibson
CrowdStrike Racing by APR - Oreca 07 Gibson
Met de twee wagens van Algarve Pro Racing, een ticket voor United Autosports (2de in de European Le Mans Series), AF Corse (kampioen LMP2 Pro-Am in de European Le Mans Series) en Cool Racing (kampioen LMP3 European Le Mans Series) blijven er dus nog tien plaatsen over om te verdelen in de LMP2-klasse. Al blijft het af te wachten wie deze krijgt, eens de deelnemerslijst één dezer dagen bekend gemaakt wordt.

Foto's: Racing International Photography/Shameem FahathDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op donderdag 15 februari 2024.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons