van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Dries Vanthoor stapt in bij Racing Team Turkey

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
De startlijst voor de 100ste verjaardag van de 24 Heures du Mans telt al een groot aantal landgenoten, en daar komt nog een naam bij. Dries Vanthoor stapt namelijk in op een Oreca 07 LMP2 van Racing Team Turkey, de Limburger deelt er het stuur met Salih Yoluc en Tom Gamble.
Racing Team Turkey - Oreca 07 Gibson
Racing Team Turkey - Oreca 07 Gibson
Racing Team Turkey is de laatste jaren een vaste waarde geworden in de European Le Mans Series;  vorig jaar behaalde het zelfs de titel in de LMP2 Pro-Am klasse. Daarbij kan het rekenen op TF Sport voor de preparatie van de Oreca 07 LMP2. Gezien de vaste rijders in de ELMS naast Salih Yoluc in het WEC uitkomen voor een ander team was deze laatste genoodzaakt nieuwe rijders te zoeken voor de etmaalrace. Die vond hij bij Dries Vanthoor en Tom Gamble. Hiermee komt Vanthoor voor een vierde keer aan de start van de Franse klassieker,  een tweede maal in een LMP2. Vorig jaar kwam hij ook in actie in deze klasse, toen nog met Team WRT.

Foto's: Thomas Smets - Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op dinsdag 21 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons