van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Eerste startrij voor Toyota, WRT en Corvette

Brendon Hartley pakt de pole voor Toyota
Brendon Hartley pakt de pole voor Toyota
De Hyperpole werd een half uur vol spanning en... geschrapte rondetijden. Elke overschrijding van de limieten van de baan werd immers meteen bestraft. Bij het vallen van de vlag was het Brendon Hartley die in de Toyota #8 nipt de pole pakte met een 3:24.408. Hij deed daarmee 42 honderdsten van een seconde beter dan teamgenoot Kamui Kobayashi (#7). Enkele minuten voor het einde was de besttijd nog voor Nicolas Lapierre maar de Alpine #36 zal zaterdag dan toch als derde aan de wedstrijd moeten beginnen. De beide Glickenhaus wagens moesten genoegen nemen met de vierde en vijfde stek.
Robin Frijns op pole in LMP2 voor WRT
Robin Frijns op pole in LMP2 voor WRT
WRT had twee van hun drie wagens in de Hyperpole en het team uit Baudour kon mooi beslag leggen op de eerste startrij in LMP2. Robin Frijns was de beste in de #31, die Oreca start zaterdag als zesde algemeen, voor de zusterwagen met nummer 41. Norman Nato moest meer dan een seconde toegeven op de Nederlander maar klopte dus wel Felipe Albuquerque (United Autosports #22), Antonio Félix Da Costa (Jota #38), Louis Délétraz (Prema #9) en Alex Lynn (United Autosports #23).

Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Ook in GTE Pro was er één merk dat de eerste startrij inpalmde en dat was Corvette. Nick Tandy (#64) was twee tienden van een seconde sneller dan Antonio Garcia (#63). De tweede rij is voor Porsche, met Frédéric Mackowiecki (#91) voor Laurens Vanthoor (#92). De beide AF Corse Ferrari's sluiten de rij met Fuoco (#52) voor Calado (#51). Het Italiaanse team pakte wel de pole in GTE Am met Vincent Abril (#61). Rahel Frey (Iron Dames #85) reed de zesde tijd in de Ferrari die ze deelt met onder andere Sarah Bovy.

Foto's: Georges De Coster & Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 9 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons