van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Laurens Vanthoor al zeker van deelname

Michael Christensen, Laurens Vanthoor en Kevin Estre
Michael Christensen, Laurens Vanthoor en Kevin Estre
Porsche komt al vroeg op het jaar met details over de samenstelling van de teams voor de komende 24 Heures du Mans. Net als vorig jaar vervoegen de twee 911 RSR van Core Autosport, die normaal uitkomen in de IMSA, de twee GTE-wagens van Manthey Racing die het volledige WEC betwisten. Laurens Vanthoor is weer bij de geselecteerden en wordt geplaatst op de Manthey Racing Porsche #92 waarop ook Kévin Estre en Michael Christensen uitkomen.
Voor Laurens Vanthoor wordt het een reünie met de twee rijders met wie hij in 2018 zegevierde in het hoogtepunt van het wereldkampioenschap uithouding. Onze landgenoot kon zich na een neutralisatie afscheiden van de rest van het peloton - dat toen bestond uit maar liefst zeventien GTE Pro-bolides - en gaf dat voordeel niet meer uit handen.

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
De tweede Manthey Racing Porsche 911 RSR komt in handen van de vaste rijders Richard Lietz en Gianmaria Bruni, die in Le Mans het gezelschap krijgen van Frédéric Makowiecki. De Porsches van Core Autosport dragen startnummer 93 en 94. Earl Bamber en Nick Tandy krijgen Matt Campbell naast zich op de #93, de andere bolide krijgt een volledig Franse bemanning met Mathieu Jaminet, Julien Andlauer en Patrick Pilet.

Foto's: Porsche AG
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op dinsdag 11 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons