van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Laurens Vanthoor zet Porsche bovenaan in FP2

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
De tweede vrije training op woensdag is eigenlijk de eerste nachttraining voor de 24 Uur van Le Mans. De teams gebruiken die dan ook om hun piloten de vijf verplichte rondjes te doen afwerken en daardoor zagen we dan weer weinig incidenten. Desalniettemin konden we een bescheiden Belgisch succesje noteren, Laurens Vanthoor liet immers de snelste tijd noteren in de Porsche 963 #6. De top vijf werd volgemaakt door de Ferrari #51, de Porsche #5, de Cadillac #2 en de Toyota #7.
Tom Van Rompuy in gesprek met Maxime Martin
Tom Van Rompuy in gesprek met Maxime Martin
De DKR Oreca #43 met volledig Belgische bezetting reed de vijfde tijd in LMP2 dankzij Maxime Martin. De Brusselaar nam het eerste deel van de sessie voor zijn rekening en gaf daarna het stuur door aan Tom Van Rompuy. Hij werkte elf rondjes af zonder noemenswaardige problemen, waarna Ugo De Wilde tot vlak voor middernacht in de auto zat. Onze andere landgenoot in LMP2, Dries Vanthoor, reed de negende chrono in de Racing Team Turkey Oreca #923.

Iron Lynx - Porsche 911 RSR
Iron Lynx - Porsche 911 RSR
Alessio Picariello (Iron Lynx Porsche #60) reed de tweede tijd in GTE: "Een snelle tijd was eigenlijk niet het hoofddoel, we zijn vooral bezig met het voorbereiden van de wedstrijd." De zuster-Porsche #85 van de Iron Dames, waar we ook Sarah Bovy op zien, werd zesde. De AF Corse Ferrari #21 van Ulysse De Pauw werd 16e, de Proton Porsche #16 van Jan Heylen 19e.

Foto's: Geert Franquet & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 8 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons