van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Michel Vaillant van de partij met Tower Events Vaillante

Tower Events Vaillante - Oreca 07 Gibson
Tower Events Vaillante - Oreca 07 Gibson
Wie een grote fan is van de stripboeken van Michel Vaillant, kan zich opmaken voor een nieuw Vaillante avontuur tijdens de 100ste verjaardag van de 24 uren van Le Mans. Nadat TDS Racing vorig jaar aan de start verscheen met het logo van de Belgische stripheld, is het dit jaar de beurt aan Tower Motorsports om de befaamde V te dragen. Het team heet dan ook passend Tower Events Vaillante en komt uit in de LMP2 Pro-Am klasse.
  • De Swert Opticiens
Tower Events Vaillante - Oreca 07 Gibson
Tower Events Vaillante - Oreca 07 Gibson
Le Mans zou niet hetzelfde zijn zonder Michel Vaillant. De strips van de Franse tekenaar Jean Graton gingen dan wel dikwijls over de Formule 1 maar ook de 24 uren van Le Mans kwamen op geregelde tijdstippen voorbij. Vorig jaar was het TDS Racing zelf dat de kleuren van het fictieve Franse merk droeg, nu gebeurt dit in samenwerking met Tower Motorsports. De wagen komt uit  in de LMP2 Pro-Am klasse, waarbij John Farano met René Rast en Ricky Taylor op twee zeer degelijke piloten kan rekenen. Gezien de Vaillante in de strips meestal aan het langste eind trok op het Circuit de la Sarthe, weten de heren wat hen te doen staat.

Foto's: TDS Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op vrijdag 24 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons