van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Na 18H: GTE is gevecht tussen Ferrari en Porsche na crash Corvette

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Met nog zes uur op de klok in de 24 Heures du Mans is de strijd in GTE opnieuw gekanteld. Alexander Sims had vannacht de leiding genomen in de Corvette #64 maar werd zonet door een misverstand van de baan gereden. Francois Perrodo was in de AF Corse #83 LMP2 in duel met een concurrent uit zijn eigen klasse maar bij het dubbelen van de leider in GTE Pro ging het mis. De achterkant van de LMP2 tikte de neus van de Corvette aan en deze ging hard van de baan.
De Fransman was er snel bij om zich te gaan excuseren bij Corvette maar de opgave voor de #64 was onvermijdbaar. Hierdoor gaat de strijd in GTE Pro nu tussen Ferrari #51 met Alessandro Pier Guidi achter het stuur en Frédéric Mackowiecki in de Porsche #91. Het verschil bedraagt iets meer dan tien seconden.

Aan kop van de wedstrijd zien we nog steeds Toyota, de beide Japanners hebben het stuur in handen met Ryo Hirakawa (#8) die bijna een ronde voorsprong heeft op Kazuki Nakajima (#7). Glickenhaus #709 volgt op vier ronden. De vierde plaats algemeen is voor de (nog steeds) LMP2-leidende Jota #38. De beste WRT is de #31, tiende algemeen en zesde in LMP2. In GTE Am zien we twee Aston Martin's vooraan, TF Sport (#33) voor Northwest AMR (#98).

Foto: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zondag 12 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons