van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Na 1H: Toyota leidt - WRT lijdt

Start 24 Heures du Mans 2022
Start 24 Heures du Mans 2022
De start van de 90e editie van de 24 Heures du Mans verliep, na twee corona-jaren, opnieuw voor volgepakte tribunes en onder een loden zon. WRT kwam na enkele honderden meters al in de problemen na een crash maar vooraan was het toch weer Toyota dat het commando nam. Sébastien Buemi (#8) zette de pole goed om maar moest na de eerste serie pitstops toch de leiding laten aan de zusterwagen #7 van Mike Conway.
  • New Race Festival
De crash van de United Autosports #22 bij de start
De crash van de United Autosports #22 bij de start
De start in de kopgroep van het LMP2-veld verliep chaotisch en voor WRT zelfs dramatisch. René Rast (WRT #31) reed nog voor de eerste bocht tegen Will Owen (United Autosports #22) waardoor de Amerikaan in de grindbak belandde. Ook Ferdinand Habsburg (Realteam by WRT #41) liep schade op bij het incident en hinkte richting pits. Hij kon wel weer verder na een snelle herstelling maar de #41 heeft al meteen een ronde achterstand. Rast werd even later door de koersdirectie bestraft met een stop-and-go straf van één minuut, wat hem deed terugvallen naar de staart van het LMP2-veld. Antonio Félix Da Costa (JOTA #38) leidt daarin na één uur wedstrijd.

Iron Dames - Ferrari 488 GTE Evo
Iron Dames - Ferrari 488 GTE Evo
Ook de start van de Iron Dames Ferrari #85 van ondermeer Sarah Bovy verliep niet vlekkeloos. Michelle Gatting kreeg na slechts tien minuten al af te rekenen met een lekke rechter achterband. In GTE is het trouwens Corvette dat de leiding heeft, #64 (Nick Tandy) voor #63 (Antonio Garcia). Alessio Picariello mocht de start nemen in de Hardpoint Motorsports Porsche #99 en onze landgenoot voert momenteel het veld aan in GTE Am.

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 11 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons