van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Na 20H: Gevecht tussen Ferrari en Toyota om de leiding

Ferrari 499P
Ferrari 499P
Met nog vier uur op de klok woedt er vooraan een duel voor de zege tussen Ferrari #51 en Toyota #8. De enige overgebleven Toyota had vanochtend de bovenhand maar enkele reparaties op de Japanse bolide brachten de Ferrari aan de leiding. Die verloor dan weer zijn voorsprong van een minuut toen tijdens een pitstop een volledige reset moest worden uitgevoerd om de 499P weer tot leven te wekken. James Calado (#51) heeft momenteel een voorsprong van slechts vier seconden op de Toyota #8 van Brendon Hartley.
Op een ronde achterstand volgen de twee fabrieks-Cadillac's met Earl Bamber (#2) en Renger Van Der Zande (#3) achter het stuur. Laurens Vanthoor's Porsche 963 is dan weer ver terugvallen na een crash van Kévin Estre.

DKR Engineering - Oreca 07 Gibson
DKR Engineering - Oreca 07 Gibson
In LMP2 ligt WRT op podiumkoers met de #41 in tweede stelling, daar zit momenteel Louis Délétraz achter het stuur. De DKR Oreca van Tom Van Rompuy, Maxime Martin en Ugo De Wilde rijdt momenteel op de vijftiende plaats in LMP2. Dries Vanthoor zien we niet meer in actie, de schade aan zijn Oreca was te groot na de crash van Salih Yoluc.


Voor Sarah Bovy ziet het er goed uit in GTE, zij rijdt momenteel aan de leiding in de Iron Dames Porsche #85. Ze wordt wel op de hielen gezeten door de TF Sport Aston Martin #25 (+7s.) en de Corvette #33 (+34s.).

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zondag 11 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons