van der Horst

24H Spa: 60 wagens op de voorlopige deelnemerslijst

24H Spa 2020
24H Spa 2020
SRO heeft een voorlopige deelnemerslijst voor de 24 Hours of Spa, het hoogtepunt van de GT World Challenge Europe Endurance Cup, bekend gemaakt. Daarop staan 60 wagens die negen merken vertegenwoordigen, Audi, Aston Martin, Bentley, BMW, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Mercedes-AMG en Porsche. Mercedes-AMG en Porsche zijn het best vertegenwoordigd met elk dertien wagens.
De 24 Hours of Spa zijn dit jaar ook de openingsmanche van de Intercontinental GT Challenge en de derde manche van de GT World Challenge Europe Endurance Cup. Met zestig deelnemers tellen we net iets meer wagens dan vorig jaar toen er 56 bolides de start namen. 26 wagens staan ingeschreven in de Pro-klasse, de silver cup telt 17 eenheden, een record. Verder zijn er nog 14 wagens ingeschreven  in de Pro-Am klasse terwijl de Am Cup er maar drie telt.  

Hubauto Racing - Mercedes-AMG GT3
Hubauto Racing - Mercedes-AMG GT3
Met 13 wagens aan de start spant Mercedes-AMG samen met de Porsche de kroon wat betreft het aantal deelnemers. Mercedes heeft maar vier bolides in de Pro klasse maar niet minder dan zes in de Silver Cup, de drie overige komen uit in de Pro-Am klasse. Porsche daarentegen mikt op een nieuwe zege met acht 911’s in de Pro klasse en slechts één in de Silver cup. Porsche is ook vertegenwoordigd in de Pro-Am klasse (3 wagens) en de Am Cup (2 wagens). Audi hoopt ook op een nieuwe zege en kan rekenen op negen R8 LMS Evo’s met vijf in de Pro klasse en vier in de Silver Cup. Lamborghini volgt met acht Huracan’s verdeeld over de Pro-klasse (3), Silver Cup (3) en Pro Am-klasse (2). Ferrari rekent dit jaar op zeven 488’s met vier in de Pro-klasse, één in de Silver Cup en niet minder dan vier in de Pro Am-klasse.

Boutsen Ginion Racing - BMW M6 GT3
Boutsen Ginion Racing - BMW M6 GT3
BMW, dat mikt op een vijfentwintigste zege, moet het voor een laatste maal beroep doen op de M6 GT3 waarvan er vier eenheden aan de start komen waarvan twee in de Pro klasse, één in Pro-Am en één in de Silver Cup. Aston Martin doet het met één eenheid minder en komt met één wagen uit in alle klasses behalve de Am Cup. Er komen maar twee McLaren’s aan de start, één in Pro en één in Pro-Am terwijl Bentley slechts door één exemplaar (Silver Cup) van de Continental GT3 vertegenwoordigd wordt.    

Foto's: SRO Motorsports Group & Hubauto Racing



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons