van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Officiële deelnemerslijst is gekend, met de verwachte Belgen

2023 FIA WEC 24 Heures du Mans
2023 FIA WEC 24 Heures du Mans
In aanloop naar de Totalenergies 6 Hours of Spa, maakte de ACO de deelnemerslijst voor de 24 uur van Le Mans bekend. Hoewel de teams al gekend waren, is het nieuws dat alle 186 deelnemende piloten nu officieel zijn bevestigd. Alle plaatsen zijn dus nu ingevuld en het is opvallend dat dit jaar enkel onze zes landgenoten die uitkomen in het FIA WEC zullen deelnemen aan de Franse klassieker.
Porsche 963
Porsche 963
In de Hypercar-klasse krijgen we geen grote verrassingen, maar wel een aantal debutanten zoals Alex Palou en Felipe Drugovich op twee van de drie Cadillac's. Het lijkt er echter op dat de speculatie over de deelname van Sebastian Vettel met Porsche voorlopig in de ijskast is gezet, gezien ze bij Porsche hebben gekozen voor drie heren uit IMSA. Verder rest nog de vraag of Ferdinand Habsburg op tijd klaar geraakt voor de race, na zijn crash tijdens de testdagen voor de start van het seizoen. Voorlopig blijft Jules Gounon nog steeds standby om in te vallen.

Algarve Pro Racing - Oreca 07 Gibson
Algarve Pro Racing - Oreca 07 Gibson
In de LMP2-klasse zijn er nog wel een aantal last-minute wijzigingen doorgevoerd. Zoals eerder vermeld in de nieuwssprokkels waren Inter Europol Competition, DKR Engineering en United Autosports al klaar met hun line-up. Ook vinden we hier twee van de Acura-fabriekspiloten terug met Louis Delétraz (AO by TF) en Filipe Albuquerque (United Autosports USA). En naast Nick Catsburg zien we ook Roman de Angelis zijn debuut maken in een LMP2, die laatste bij Algarve Pro Racing. Voor De Angelis lijkt dit meer een oefenronde voor wanneer Aston Martin met een hypercar ten tonele verschijnt, gezien zijn jarenlange ervaring bij Heart of Racing. De link is snel gelegd.

Proton Competition - Ford Mustang GT3
Proton Competition - Ford Mustang GT3
In de LMGT3-klasse hadden we mogelijk nog een extra Belg kunnen verwachten, maar helaas blijft het bij Tom Van Rompuy, Maxime Martin en Sarah Bovy. Er is geen Alessio Picariello te vinden bij Porsche en ook Frédéric Vervisch ontbreekt. Bij de extra Proton Competition Ford Mustang krijgt Christian Ried - hoewel die eerder aan Dailysportscar verklaarde niet deel te nemen in Le Mans - zowel Ben Tuck als Christopher Mies naast zich. Wel is de rijdersbezetting van Spirit of Race volledig overgenomen door Formula Racing. Daar zullen Johnny en Conrad Laursen het gezelschap krijgen van Jordan Taylor.

Nu is het aftellen naar de grote race zelf in juni, al krijgt het Belgisch publiek een voorproefje met de 6H Spa dit weekend.

Foto's: Geert Franquet -  Arne Simons - Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op dinsdag 7 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons