van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Rijdersbezetting NextGen Garage 56 bekendgemaakt

NextGen Garage 56 - Next Gen Chevrolet Camaro ZL1
NextGen Garage 56 - Next Gen Chevrolet Camaro ZL1
Vorig jaar tijdens de Mobil 1 12 Hours of Sebring werd bekend gemaakt dat NASCAR een wederoptreden wil maken op het Circuit de la Sarthe. In samenwerking met Hendrick Motorsports, IMSA en Goodyear wil men namelijk met een NextGen NASCAR Chevrolet Camaro ZL1 deelnemen aan de 100ste verjaardag van de 24 Heures du Mans en dat als een Garage 56 deelnemer. Vandaag werd voor de start van de Rolex 24 at Daytona bekend gemaakt wie deze wagen zal besturen en niemand minder dan Jimmie Johnson, Jenson Button en Mike Rockenfeller gaan deze uitdaging aan.
Jenson Button
Jenson Button
Dat Jimmie Johnson deze wagen zal besturen, is niet abnormaal. De Amerikaan won zeven keer de NASCAR Cup Series met Hendrick Motorsports en was de laatste twee jaar ook al actief in IMSA tijdens de manches van de Michelin Endurance Cup. Een betere kandidaat die alle partijen omvat kan dus niet. Voor Johnson zal het wel de eerste keer worden dat hij aantreed in Le Mans, in tegenstelling tot zijn teamgenoten. Rockenfeller heeft ondertussen al samen met Johnson de wagen kunnen testen, terwijl Button toch de verrassing van het trio vormt. Jordan Taylor is aangesteld als reserve-piloot.

Foto's: Hendrick Motorsports & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op zaterdag 28 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons