van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Sarah Bovy kan niet wachten om er aan te beginnen

Iron Dames - Porsche 911 RSR
Iron Dames - Porsche 911 RSR
Sarah Bovy staat net als vorig jaar samen met haar 'Iron Dames'-collega's Rahel Frey en Michelle Gatting in een 100% vrouwelijke rijdersbezetting aan de start van de 24 Uur van Le Mans. De vorige editie beschikten ze over de Ferrari 488 GTE maar deze wordt dit seizoen ingeruild voor de Porsche 911 RSR. Voor Autosport.be maakte Bovy graag even tijd vrij om vooruit te blikken op de belangrijkste etmaalrace van het jaar.
Sarah Bovy
Sarah Bovy
"Hier in Le Mans mogen rijden is het paradijs, ik kan echt niet wachten om er aan te beginnen!" aldus Sarah Bovy. "We misten dan wel de Hyperpole maar een goede startplaats is ook niet het allerbelangrijkste. Als je ziet wat ons vorig jaar is overkomen, een lekke band in de openingsfase hielp gans onze wedstrijd om zeep. Maar desalniettemin zitten we qua competitiviteit echt goed, het plaatje klopt en het voelt ook heel goed om met zo'n team hier te staan bij de 100e verjaardag van de wedstrijd. Er zijn toch enkele te duchten concurrenten in de GTE-klasse, zo denk ik spontaan aan de Corvette #33. Ik hoop gewoon dat de race voor ons zo kalm als mogelijk verloopt; 14 rondjes rijden, pitstop, 14 rondjes rijden, pitstop, enzovoort tot aan de finish. Als we daar dan met een volledig vrouwelijke bezetting op het podium kunnen staan zou ik supertevreden zijn. Maar los daarvan zie ik sowieso een mooie toekomst voor vrouwen in de autosport. En het Iron Dames-project van Deborah Mayer draagt daar zeker zijn steentje toe bij."

Foto's: Geert Franquet & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 8 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons