van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans Virtual: Realteam Hydrogen Redline pakt dominante overwinning

Realteam Hydrogen Redline - Oreca 07
Realteam Hydrogen Redline - Oreca 07
De tweede editie van de 24 Hours of Le Mans Virtual zit er op en het is Realteam Hydrogen Redline dat de winst pakte. Felipe Drugovich, Oliver Rowland, Jeffrey Rietveld en Michal Smidl lagen constant op vooraan en hadden een mooie voorsprong op de uittredende winnaars Rebellion GPX Esports. Voor Team Redline werd het een dubbel feest, want dankzij Rudy van Buren, Lorenzo Colombo, Kevin Siggy en Enzo Bonito pakte het team met de BMW M8 GTE ook de winst in de GT-klasse. Overigens behaalden zij met beide teams ook de titel in de Le Mans Virtual Series.
Zware crash van Max Verstappen in de Ford Chicanes
Zware crash van Max Verstappen in de Ford Chicanes
Dat het een Team Redline-feestje ging worden, werd al duidelijk tijdens de kwalfiicaties. Daar haalde Rietveld de pole, twee duizendsten van een seconde sneller dan Team Redline LMP, waar Max Verstappen de honneurs waarnam. De Nederlandse F1-kampioen nam ook de start en reed resoluut naar de leiding, die de wagen zeven uur lang wist te behouden totdat Verstappen tijdens zijn tweede stint te hard door de Ford Chicanes ging en de wagen zwaar crashte. Over en out, waardoor Realteam Hydrogen Redline een vrijgeleide kreeg en zonder problemen de overwinning binnenhaalde voor Rebellion GPX Esports. De derde plaats gaat naar Floyd Bykolles-Burst van Tom Dillmann, Bent Viscaal, Jesper Pedersen en Jernej Simončič.

BMW Team Redline - BMW M8 GTE
BMW Team Redline - BMW M8 GTE
Bij de GT's was er wel wat meer strijd tussen bekende merken BMW, Ferrari en Porsche, vooral dan in de eerste wedstrijdhelft. Toch stond er uiteindelijk geen maat op BMW Team Redline, dat stelselmatig een voorsprong uitbouwde en zo zonder problemen de staf overnam van Porsche, dat in 2020 de eerste editie won. Porsche Esports, met aan het stuur Mitchell Dejong, Laurin Heinrich, Mack Bakkum en Martin Krönke, moest tevreden zijn met een tweede plaats, maar het Duitse merk pakte ook de derde plaats met dank aan Loek Hartog, Matt Campbell, Kevin Van Dooren en Jeremy Bouteloup die uitkwamen voor Proton Competition. Een leuk detail: van Buren moest noodgedwongen zich midden in de nacht verplaatsen van zijn woonst naar die van zijn teamgenoot Siggy, die drie uur verderop woont, vanwege problemen met zijn sim rig om toch nog verder te kunnen rijden, en te winnen natuurlijk.

Team WRT SIMTAG Esports
Team WRT SIMTAG Esports
Aan Belgische zijde was het uitkijken wat Team WRT SIMTAG Esports met Franco Colapinto, Ryuichiro Tomita, Fabrice Cornelis en Benjamin Gielczynski zou doen, maar het liep voor hen al snel moeilijk. De Argentijn werd namelijk in het openingsdeel van de race aangereden door Dillmann, waardoor er serieuze schade werd opgelopen en men een kruis maken kon maken over winst. Team WRT SIMTAG Esports kon de race wel uitrijden en eindigde mede door het uitvallen van andere concurrenten op de veertiende plaats.

Foto's: Le Mans Virtual Series & Team WRT SIMTAG EsportsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op zondag 16 januari 2022.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons